Днес в Мадрид се проведе стартовата среща на проекта LIFE GySTRA с участието на всички партньори на консорциума, съставен от CARTIF, OPUS RSE, CIEMAT, DGT и Софийския градски съвет (България).

Този проект, финансиран от програмата LIFE, има за цел да приложи нова политика за устойчива мобилност, основана на емпирична информация, свързана с емисиите от трафика, с две цели. От една страна, контролирайте и количествено определяйте реалните емисии от пътния трафик. И от друга страна, създайте глобална система за емисии за два типа потребители; публичен модел, насочен към публични субекти със законодателна власт за намаляване на емисиите от трафика с 20% чрез идентифициране на високи емитери, уведомяване и ремонт; и модел на флота, насочен към частни или контролирани флоти за намаляване до 20% от техните емисии и между 3% и 5% от разхода на гориво.

Освен това целта е да се разработи нов инструмент, базиран на RSD + технология за дистанционно наблюдение, който ще измерва реалните емисии от шофиране в съответствие със стандартите на ЕС по ненатрапчив начин с висока точност и най-тревожното за населението.

Екипът на проекта имаше възможността да види тестовете за определяне на емисиите, които компанията OPUS RSE в момента провежда с търговски екип от RSD, което ще бъде отправна точка за разработването на първия прототип RSD +.

Мадрид и София са градовете, избрани за демонстранти за изпълнение на проекта.

Share This